Smeden

Torbjörn Grönlund

Jag grundade TG Design i december 2010 i Thomas Holmströms verkstad, efter att jag blivit utexaminerad som guldsmed från Axxell, Ekenäs. Mitt mål har alltid varit att producera moderna och eleganta smycken med hög kvalitet och under årens lopp har jag tillverkat unika smycken åt olika kunder och deras behov. Vid sidan om TG Design har jag även haft möjlighet att dela med av min kunskap om branschen genom att undervisa i både stenfattning och 3d design i min före detta skola.

I slutet av 2016 flyttade jag tillsammans med min sambo till Berlin, Tyskland. Här har företagsamheten och ambitionerna fortsatt med syftet att vidga på vyerna samt expandera. Jag jobbar i Robert Niendorfs välkomnande verkstad i Charlottenburg, Berlin, var jag tillverkar smycken över hela Europa. TG Design produkter hittar ni både i Robert Niendorfs affär i Berlin och Thomas Holmströms affär i Helsingfors.

För mer information och personlig service rekommenderar jag att ni kontaktar mig via e-post: info@tgdesign.fi


Stil

Inspiration

Inspiration föds ofta från olika händelser, upplevelser och naturen . För att kunna skapa något nytt, fräscht och modernt måste man dock ta hänsyn till traditionella lösningar, och därigenom hitta en fungerande produkt. Idéerna och koncepten börjar ofta från en enkel form som utvecklas till något sirligt, som betonar en särskild detalj.

 

 

Kundservice

Letar du efter något specifikt eller behöver du mera information angående ett smycke, då hjälper vi dig gärna. För att uppnå ett särskilt smycke kan vi tillsammans diskutera dina önskemål och möjligheter, antingen personligt eller per e-post. För mig/oss är det viktigt att du känner dig bekväm och får service som är både personlig och tillfredsställande.

 

 

 Precision och hållbarhet

Precision är en central del av detta yrke. Vid tillverkning av smycken används mikroskop som hjälpmedel för att kunna lyfta fram de viktigaste detaljerna. Även hållbarhet är betydande: för att tillverka ett hållbart smycke krävs en väl uttänkt design, råvaror som håller standarden och noggrant arbete. Då allting utförs rätt håller ett smycke igenom generationer med liteomsorg.